Direkt zum Inhalt
Skriv dig till ett lugnare sinne – Fördelarna med mindfulnessjournal

Skriv dig till ett lugnare sinne – Fördelarna med mindfulnessjournal

Känner du dig stressad, överväldigad eller bara lite vilse? Att skriva journal kan vara en kraftfull verktyg för att hantera livets utmaningar och öka din mentala välmående. Genom att kombinera mindfulness med journaling kan du skapa ett lugnare sinne och en djupare förståelse för dig själv. Låt oss utforska varför.


Stressreducering och ökad mental klarhet

Att skriva om sina tankar och känslor kan vara som att tömma sin mentala ryggsäck. Forskning visar att journaling kan minska stresshormonet kortisol och öka produktionen av serotonin, ett hormon som främjar välbefinnande. Genom att regelbundet skriva journal får du möjlighet att bearbeta dina tankar, sortera dina känslor och hitta nya perspektiv på dina problem.


Självmedvetenhet och personlig utveckling

Journalföring är som en spegel som reflekterar ditt inre liv. Genom att regelbundet skriva om dina erfarenheter, mål och värderingar får du en djupare förståelse för dig själv. Du kan identifiera mönster i ditt beteende, utforska dina styrkor och svagheter samt sätta upp mål för personlig utveckling.

 

Ökad kreativitet och problemlösning

När du skriver journal aktiverar du din högra hjärnhalva, som är förknippad med kreativitet och intuition. Genom att skriva fritt utan censur kan du låta dina tankar flöda och upptäcka nya idéer och lösningar på problem. Journalföring kan också hjälpa dig att utveckla din förmåga att uttrycka dig själv på ett tydligare och mer effektivt sätt.

 

Så, hur kommer mindfulness in i bilden?

Genom att kombinera journaling med mindfulness kan du fördjupa din upplevelse och få ännu större nytta av att skriva. Mindfulness innebär att vara närvarande i nuet utan att döma. När du skriver din journal, försök att fokusera på dina sinnesintryck, dina känslor och dina tankar utan att bli distraherad.


Tips för att komma igång med mindfulnessjournal:
1. Välj en tid och plats där du inte blir störd.
2. Ställ dig själv öppna frågor för att stimulera dina tankar.
3. Skriv utan att censurera dig själv.
4. Fokusera på dina sinnesintryck och känslor.
5. Var tacksam för det goda i ditt liv.

Att skriva journal är en enkel men kraftfull övning som kan göra stor skillnad för din mentala hälsa. Så ge det en chans och upptäck fördelarna själv!

Här kommer min story som gjorde att jag började för journal över tankar och idéer.

Den berömda väggen har nog de flesta varit i närheten av, eller rent av kraschat in i. Jag kraschade, med en sådan kraft att jag inte först långt när jag hade börjat tillfriskna, förstod allvaret i mitt mående och hur nära jag var att totalt kollapsa. 

Jag minns inte mycket från den perioden dock så förde jag journal. Inte dagligen, men några gånger i veckan satte jag mig och skrev ner tankar, mitt mående och mina mål. Mina mål var väldigt enkla - ta en promenad, träna minst 15 minuter 4 gånger i veckan. 

Nu, flera år senare inser jag att föra journal var det som hjälpte mig att bli frisk. När man kraschat såsom jag gjorde blir man inte helt frisk men jag känner igen symptomen och tar ledigt från allt när det behövs. Jag ställer inga höga krav på mig själv utan alla mål är realistiska och utgår från mig själv, mina förutsättningar. 

Jag hoppas att jag har kunnat inspirera dig till att börja föra journal, och kika gärna in i vår Stationary-kollektion där jag har noga utvalda anteckningsböcker (100% ekologiska) som är bra att föra journal i. 

 Love & Cheers, 
Merih

 

Älterer Post
Neuerer Post
Back to top

Einkaufswagen

Ihr Einkaufswagen ist im Moment leer

Einkauf beginnen