6 anledningar att välja hamam handdukar

6 anledningar att välja hamam handdukar

Hamam handdukar, även kända som peshtemal, utgör en traditionell del av den turkiska kulturen och har använts i århundraden för att torka av sig efter ett besök i hamam, de turkiska badhusen. Hamam handdukar tillverkas vanligtvis av 100% bomull eller en blandning av bomull och linne, vilket ger dem en kombination av mjukhet och hållbarhet.

Men vad gör egentligen hamam handdukar så speciella, och vilka olika användningsområden kan de ha?

Här är sex intressanta fakta om dessa mångsidiga handdukar:

 1. Snabbtorkande egenskaper
  Eftersom hamam handdukar är gj.orda av tunnare bomullsgarn än vanliga handdukar torkar de mycket snabbare. Detta gör dem idealiska för resor eller för att använda på stranden eller poolen, eftersom de torkar snabbt i solen. Dessutom gör deras snabbtorkande egenskaper dem mindre benägna att utveckla dålig lukt eller mögel.

 2. Mångsidig användning
  Hamam handdukar kan användas på flera sätt, inklusive som handdukar, badlakan, saronger, strandmattor, picknickfiltar och sjalar. Du kan också använda dem som en elegant duk för ett bord eller som en lätt sommarridå för sängen.

 3. Lätt och portabel
  Tack vare sin tunna och lätta konstruktion är hamam handdukar enkla att ta med på resor eller för att använda utomhus. De tar upp mindre plats i en väska eller resväska än vanliga handdukar och torkar snabbt, vilket gör dem perfekta för en picknick, en dag på stranden eller en vandring i bergen.

 4. Hållbara och miljövänliga
  Eftersom hamam handdukar är gjorda av bomull eller en bomulls- och linneblandning är de biologiskt nedbrytbara och miljövänliga. Dessutom är de hållbara och kan hålla länge om de sköts ordentligt. Tvättas de i kallt vatten och torkas på en låg värme, undvik höga temperaturer och undvik blekning.

 5. Färgglada och stilrena
  Hamam handdukar finns i många olika färger och mönster, vilket gör det lätt att hitta en som passar din personliga stil. De färgglada och stilrena designerna gör dem också till en perfekt present till en vän eller familjemedlem.

 6. Mjuka och skonsamma mot huden
  Eftersom hamam handdukar är gjorda av mjuk bomull eller bomulls- och linneblandning är de skonsamma mot huden och orsakar inte irritation. Detta gör dem idealiska för personer med känslig hud eller allergier mot syntetiska material.

En hamam handduk en mångsidig och praktisk produkt som kan användas på många olika sätt. De är också hållbara och håller i flera år. 

 

Love & Cheers, Merih

Äldre inlägg
Nyare inlägg
Back to top

Varukorg

Jag känner väldigt tom just nu.

Handla nu