Styla ditt hem med plädar -5 enkla budgettips

Styla ditt hem med plädar -5 enkla budgettips

Textilier kan verkligen göra stor skillnad för atmosfären och stilen i hemmet. Att inreda med textilier är enkelt, hållbart och relativt billigt. Med nya textilier höjer och ändrar du stilen och känslan i ett rum i ett nafs. Textilier kan återvändas på många sätt och vis och du kan enkelt förvandla några slitna plädar till en mysig och personlig lappfilt eller kuddfodral. Använd gärna plädar och filtar i naturmaterial då det är bättre för miljön och människan. Mixa och matcha gärna mönster, färger och material för en optimal känsla. 
Nedan har jag listat 5 enkla budget varianter på hur du kan styla ditt hem med en pläd.

 

1. Lyft det vita med naturfärg

Vitt är alltid fint och trendigt. Lyft gärna det vita med en pläd i naturfärg. 
Hur man stylar sitt hem med en pläd

2. Addera färg till dina trädetaljer

Älskar trä och att dekorera trästolar med en pläd i fin denimkulör vävt i vacker fiskbensmönster skapar en tidlös look i rummet. 

Inred med plädar i naturmaterial

3. Mixa & matcha mönster och material

Vi förespråkar ofta minimalism men ibland vill vi skapa visuellt intresse och då är mönsterbonanza ett ypperligt sätt att göra det på. Att skapa kontraster med mönster kan dock vara en utmaning och för att göra det enkelt för dig så har vi satt ihop ett kit med tre plädar som är snygga att kombinera eller använda separat.

tips på hur man mixar och matchar plädar med olika mönster

4. Less is more

Vårt fjärde tips är konceptet "less is more". Om du vill ha så lite inredning som möjligt är det fiffigt att inreda med en pläd i skrynkligt material som skapar det där lilla extra för inredningen. 

skrynklig pläd i naturmaterial

 5. Inred med en vacker grå pläd

Trots att vitt är och kommer alltid vara en klassisk och tidlös kulör i hemmet är grått numera även lika populärt. Kulören som tidigare ansågs vara ganska trist har blivit upptäckt av allt fler och många satsar på gråa detaljer i hemmet för att ge det ett stilrent lyft. Grå kan skapa lugn och tillföra en behaglig atmosfär till rummet och är vacker att använda som enskild kulör eller mot en härlig rosa "dusty" ton. 

grå pläd med mönster

På bild har vi stylat vår Kilim hamam handduk som pläd. Den är väldigt mjuk och har en vacker, medelhavsinspirerad design. Ena sidan av handduken har en ljusare bakgrund mot mönstret. Handdukens är dekorerad med vackra ögonfranskanter. 

Äldre inlägg
Nyare inlägg
Back to top

Varukorg

Jag känner väldigt tom just nu.

Handla nu