Matcha ger 7 kraftfulla och bevisade hälsofördelar

Matcha ger 7 kraftfulla och bevisade hälsofördelar

Matcha är ett fint grönt te-pulver med ursprung i Japan. Det framställs av noggrant plockade blad från speciella tebuskar som odlas i skugga. Denna högkvalitativa gröna tevariant är rik på antioxidanter, särskilt EGCG (epigallocatechin gallate), samt innehåller koffein. Matcha har påvisats främja fettförbränning, sänka blodtrycket och kolesterolnivåerna. Dessutom kan det bidra till att minska stress och förbättra koncentrationen. Matcha har även visat sig skydda hjärnan mot åldrande och minska risken för vissa typer av cancer.

matcha te

 

Matcha te är bra för kroppen på många olika sätt. En av de främsta orsakerna är dess höga halter av antioxidanter, särskilt EGCG (epigallocatechin gallate), som kan hjälpa till att skydda kroppen mot skadliga fria radikaler. Dessa fria radikaler kan orsaka skador på cellerna och bidra till utvecklingen av olika sjukdomar.

Matcha te kan också hjälpa till att öka fettförbränningen och minska kroppsfettet, vilket kan bidra till viktminskning. Det kan också hjälpa till att sänka blodtrycket och kolesterolnivåerna, vilket kan minska risken för hjärt- och kärlsjukdomar.

Matcha te är också känt för att minska stress och förbättra koncentrationen vilket i sin tur leder till att man kan bli mer effektiv och produktiv. 

En annan fördel med matcha är att det innehåller koffein, vilket kan ge en naturlig energikick och hjälpa till att öka fokus.

Detta är bara några av de många anledningarna till varför matcha te kan vara bra för kroppen och varför man bör dricka en kopp matcha latte eller te om dagen för att hålla en hälsosam livsstil.  

matcha te

Matcha te är ett utmärkt val för de som vill förbättra sin hälsa och leva en mer hälsosam vardag. Detta finkorniga gröna te-pulver, som kommer från Japan, är gjort av speciella tebuskar som växer i skugga och plockas noga.

Här är sju hälsofördelar med matcha:

 1. Höga halter av antioxidanter
   Matcha innehåller höga halter av antioxidanter, särskilt EGCG (epigallocatechin gallate), som kan hjälpa till att skydda kroppen mot skadliga fria radikaler. Dessa fria radikaler kan orsaka skador på cellerna och bidra till utvecklingen av olika sjukdomar.

 2. Ökar fettförbränningen
  Matcha kan hjälpa till att öka fettförbränningen och minska kroppsfettet, vilket kan bidra till viktminskning.

 3. Sänker blodtrycket
  Matcha te kan också hjälpa till att sänka blodtrycket och kolesterolnivåerna, vilket kan minska risken för hjärt- och kärlsjukdomar.

 4. Minskar stress
  Matcha te kan också hjälpa till att minska stress och förbättra koncentrationen.

 5. Skyddar hjärnan
  Matcha te kan hjälpa till att skydda hjärnan mot aldrande och minska risken för vissa typer av cancer.

 6. Ger en naturlig energikick
  Matcha innehåller koffein, vilket kan ge en naturlig energikick och hjälpa till att öka fokus och uppmärksamhet.

 7. Bra för hud och hår
  Matcha innehåller även en rad mineraler och vitaminer, inklusive vitamin C, som är bra för hud och hår.

Så om du vill förbättra din hälsa, öka din förbränning, minska stress och skydda din hjärna, bör du definitivt prova matcha. Men kom ihåg att inte överdriva koffeinintaget, det kan leda till biverkningar som huvudvärk och sömnproblem.

I detta blogginlägg kan du läsa om hur man tillreder en riktigt god matcha latte. 

Här kan du handla matcha pulver och tillhörande visp så att du enkelt kan skapa en stund magi. 

Äldre inlägg
Nyare inlägg
Back to top

Varukorg

Jag känner väldigt tom just nu.

Handla nu