Hamamhandduk | Joi Living

12 sätt att använda hamamhandduk på

Visste du att du kan använda din hamamhandduk på 12 olika sätt?

Innan vi går in på hur tänkte jag börja med att berätta om de vackra och praktiska hamamhanddukarnas historia. När det blev populärt med turkiska hamam bad för sisådär för 600 år sedan behövdes det en handduk som torkade snabbt, var högabsorberande och vägde lite när den blev blöt för blöt blir handduken i ett turkisk bad.

Man började spåna på idéer och inom kort var hamamhandduken född. Då hade den en färgstark men enkel design. Om man ville veta vilken samhällsklass någon tillhörde kunde man alltid spana in deras hamamhandduk som gav en hint om status.

Hamamhandduk Lovely 160x90 cm
På bild: Lovely hamamhandduk

Hos oss hittar man inte hamamhanddukar med ursprungsdesign men vi har ett fint sortiment av unika, vackert designade handdukar för alla tillfällen. Våra hamamhanddukar vävs av hantverkare som driver små väverier och där vävtekniken- och kunskapen går i arv, generation efter generation. Älskar du känslan av Medelhavets skvalpande hav, varma sköna strand kommer du älska våra hamamhanddukar som är ett perfekt sällskap när du vill tillbringa tid på stranden.

 

Vad är skillnaden mellan frotté- och hamamhandduk?

En stor skillnad mellan frotté- och hamamhandduk är att frotté har massa små öglor medans hamamhandduken är slätvävd. Därav är mängden material man använt betydligt mindre för en hamamhandduk så den är ett bättre val för miljön. Hamamhanddukarna torkar mycket snabbare än frotté men de är minst lika högabsorberande.

 

12 olika sätt använda hamamhanddukar

Här kommer listan med olika användningsområden för hamamhanddukar:

  1. Badlakan
  2. Strandhanduk
  3. Yogahandduk
  4. Sarong
  5. Mjuk babyfilt
  6. Gästhandduk
  7. Härlig sommarpresent
  8. Scarves
  9. Bordsduk
  10. Sommargardin
  11. Draperi
  12. Matta

 

Vi har flera gånger hört av våra kunder att när man väl börjat använda hamamhandduk så är det svårt att gå tillbaka till frotté men vi tycker dessa två olika textilier kompletterar varandra fint. Det finns som sagt många anledningar till att investera i en vacker hamamhandduk då det är en riktigt smart produkt som du kan använda på många olika vis.

Äldre inlägg
Nyare inlägg
Back to top

Varukorg

Jag känner väldigt tom just nu.

Handla nu