Dags att planera vardagen?

Dags att planera vardagen?

Om man skulle beskriva mig med två ord skulle det vara kaffe och kalender. Det är något med dessa två som gör mig svag och man kan inte ha nog av varken det ena eller det andra. 

Som trebarnsmamma fru, syster och vän har jag ständigt schemat fullt med aktiviteter. Från det att jag vaknar tills jag dyker ner i sängen på kvällen är jag igång. Jobb, barn, hem, man. Jobb, barn, hem, man. Ibland känner jag mig som en hamster som spinner och spinner och kommer ingen vart haha! 

Även om det är tufft att driva företag och bygga varumärke samtidigt som jag är hushållerska i hemmet så är det väldigt kul. Det är en resa vi gör tillsammans, hela familjen. Och jag bryr mig inte om ifall mina söner glömmer att plocka upp sina tallrikar (dem tycker tallrikarna har fötter och kan gå till disken själv), eller om mannen slänger ner sina kläder i byrålådan, ovikta. Sådant är petitesser. 

Tack vare att jag har släppt sådant som är oviktigt kan jag lägga energi på rätt saker. Jag och mannen tränar tillsammans varje dag så vi kan vara pigga och glada föräldrar, barnen mår bra och lär sig sakta men säkert att plocka upp efter sig och vår dotter som är 9 månader är solstrålen i familjen som har upptäckt fasettläge, blivit en connoiseure inom smakprovning då allt ska in i den lilla munnen och vårt företag Urban Joi växer i exakt den takten vi vill att det ska växa. Samtidigt så konsultar jag andra e-handlare. 

 

En sak som jag ständigt får frågan på från andra mammor är "hur hinner du??" och "du verkar vara så lugn!". Svaret är enkelt - jag planerar. Jag bokstavligen planerar allt i minst detalj och gillar inte när saker sätts i gungning. Tid är viktigt och man får bli max 5 minuter sen, annars vill jag ställa in. Utan att planera är jag helt lost och åstadkommer ingenting under dagen utan allt går i ett och ingenting blir ordentligt gjort.

Nyckeln till mina lyckade och nöjda dagar är mina kalendrar och eftersom jag älskar allt som har med planering och kalender att göra har jag några olika. Nu tänkte jag vara lite schysst och dela med mig av en kalender som har funkat fint för mig och som hjälper mig i vardagen. Den är gratis att ladda ner och du kan printa ut den enkelt hemma. Så printa ut kalendern och börja planera dig fram till en lyckligare och stressfri vardag. 

 

 

Äldre inlägg
Nyare inlägg
Back to top

Varukorg

Jag känner väldigt tom just nu.

Handla nu