Skip to content

Matcha ger 7 kraftfulla och bevisade hälsofördelar

Matcha ger 7 kraftfulla och bevisade hälsofördelar

Matcha är en finkornig grön te-pulver som kommer från Japan. Det är gjort av speciella tebuskar som växer i skugga och plockas noga. Matcha innehåller höga halter av antioxidanter, särskilt EGCG (epigallocatechin gallate), samt koffein. Det kan hjälpa till att öka fettförbränningen, kan bidra till att sänka blodtrycket och kolesterolnivåerna. Matcha kan också hjälpa till att minska stress och förbättra koncentrationen. Matcha kan även hjälpa till att skydda hjärnan mot åldrande och minska risken för vissa typer av cancer.

matcha te

 

Matcha te är bra för kroppen på många olika sätt. En av de främsta orsakerna är dess höga halter av antioxidanter, särskilt EGCG (epigallocatechin gallate), som kan hjälpa till att skydda kroppen mot skadliga fria radikaler. Dessa fria radikaler kan orsaka skador på cellerna och bidra till utvecklingen av olika sjukdomar.

Matcha te kan också hjälpa till att öka fettförbränningen och minska kroppsfettet, vilket kan bidra till viktminskning. Det kan också hjälpa till att sänka blodtrycket och kolesterolnivåerna, vilket kan minska risken för hjärt- och kärlsjukdomar.

Matcha te är också känt för att minska stress och förbättra koncentrationen vilket i sin tur leder till att man kan bli mer effektiv och produktiv. 

En annan fördel med matcha är att det innehåller koffein, vilket kan ge en naturlig energikick och hjälpa till att öka fokus.

Detta är bara några av de många anledningarna till varför matcha te kan vara bra för kroppen och varför man bör dricka en kopp matcha latte eller te om dagen för att hålla en hälsosam livsstil.  

matcha te

Matcha te är ett utmärkt val för de som vill förbättra sin hälsa och leva en mer hälsosam vardag. Detta finkorniga gröna te-pulver, som kommer från Japan, är gjort av speciella tebuskar som växer i skugga och plockas noga.

Här är sju hälsofördelar med matcha:

  1. Höga halter av antioxidanter: Matcha innehåller höga halter av antioxidanter, särskilt EGCG (epigallocatechin gallate), som kan hjälpa till att skydda kroppen mot skadliga fria radikaler. Dessa fria radikaler kan orsaka skador på cellerna och bidra till utvecklingen av olika sjukdomar.

  2. Ökar fettförbränningen: Matcha kan hjälpa till att öka fettförbränningen och minska kroppsfettet, vilket kan bidra till viktminskning.

  3. Sänker blodtrycket: Matcha te kan också hjälpa till att sänka blodtrycket och kolesterolnivåerna, vilket kan minska risken för hjärt- och kärlsjukdomar.

  4. Minskar stress: Matcha te kan också hjälpa till att minska stress och förbättra koncentrationen.

  5. Skyddar hjärnan: Matcha te kan hjälpa till att skydda hjärnan mot aldrande och minska risken för vissa typer av cancer.

  6. Ger en naturlig energikick: Matcha innehåller koffein, vilket kan ge en naturlig energikick och hjälpa till att öka fokus och uppmärksamhet.

  7. Bra för hud och hår: Matcha innehåller även en rad mineraler och vitaminer, inklusive vitamin C, som är bra för hud och hår.

Så om du vill förbättra din hälsa, öka din förbränning, minska stress och skydda din hjärna, bör du definitivt prova matcha te. Men kom ihåg att inte överdriva koffeinintaget, det kan leda till biverkningar som huvudvärk och sömnproblem.

Jag brukar göra i ordning en matcha espresso varje morgon och det räcker gott och väl för mig. Till min matcha espresso använder jag havremjölk Barista. Jag dricker även en kopp kaffe om dagen (mest för smakens skull, älskar den) och äter 6 gånger om dagen för att hålla igång förbränningen, för bättre fokus och ork. 

Older Post
Newer Post
Close (esc)

Popup

Use this popup to embed a mailing list sign up form. Alternatively use it as a simple call to action with a link to a product or a page.

Age verification

By clicking enter you are verifying that you are old enough to consume alcohol.

Search

Shopping Cart

Your cart is currently empty.
Shop now